Villaggio della Birra 2018

13°Ed. 7/9 September. Buonconvento.Toscana

Villaggio Barcellona Edition 2018

First Edition. Barcellona. 20/21 October

Villaggio della Birra. Internationaal ambachtelijke bier festival sinds 2006

Tussen de zachte heuvels van het platteland rond Sienna verschijnt het "Villaggio di Bibbiano" dat uit slechts enkele huizen bestaat. Het bevindt zich dichtbij Buonconvento in een vallei die sinds mensenheugnis een inspirerende muze is voor dichters en schilders. Ook dit jaar zal de voorbijkomende reiziger niet alleen met verstomming geslagen worden door het schitterende dorpje maar evenzeer door zijn bewoners: Belgische en Italiaanse bierkenners die hun kennis en hun producten ter beschikking zullen stellen. Bierexperten en -artiesten zullen het kleine gehucht omvormen tot het levendige Dorp van het Bier.

Het resultaat zal een onvergetelijk traject zijn dat zowel de gepassioneerde als de louter nieuwsgierige bierliefhebber langs de artisanale bieren van de eeuwenoude Belgische traditie en van de bruisende Italiaanse cultuur kan leiden. Het Dorp van het Bier zal plaatsvinden op 7, 8 en 9 september 2018!

Dit jaar kunnen we gewoon niet wachten: we bereiden een reeks van evenementen voor, zowel in Italië als in het buitenland, om het wachten een beetje te verzachten! #notjustafestival

Breweries at #villaggiodellabirra2018
Dois corvos
tiny rebel
Malmö Brewing Co
scratch brewing company
o/o brewing
cool head brew
cerveza lo vilot
brasserie du pays flamand
birrificio sagrin
redemption brewery
thisted bryghus
de ranke brouwerij
brasserie de blaugies
brouwerij boelens
den hopperd brouwerij
Hof ten dormaal
glazen toren
brasserie fantome
birrificio sorrento
jopen
brasserie de la senne
brasserie de cazeau
ca del brado
brouwerij kees
kerkom brouwerij
brasseria de la fonte
birrificio l'olmaia
de dochter van de korenaar
hofbrouwerijke
Agenda 2018
Campi di Birra
+
2° Campi Di Birra - Rifermentazioni | May, 4/6

"Ancestrale" è una parola importante: rimanda all'antichità, ad usi e saperi lontani, si riferisce a qualcosa che appartiene agli avi. E' il patrimonio di conoscenze che fa parte del dna di ciascuno, è la ricchezza vera di un popolo; difficile rinunciare ad attingervi.

Villa Montalvo.   |  Campi Bisenzio (FI)
Buonconvento
+
13° Villaggio della Birra | September, 7/9

De dertiende editie van het bierfestival van de kleine brouwerijen. Vorig jaar vloeide er maar liefst 8500 liter bier tijdens de drie dagen van Dorp van het Bier. Zij die er reeds bijwaren, hoeven we niet meer uit te leggen wat voor een ervaring het is. Voor iedereen is de belevenis anders. Iedereen beleeft Dorp van het Bier op zijn manier. Het is onmogelijk om de sfeer en sensaties te beschrijven in één alinea, getypt op het keyboard van een pc. Dit zou alleen maar onrecht aandoen aan hoe u het Dorp van het Bier kan ervaren!

Buonconvento.  |   Siena.Tuscany
kerkom
+
3° Villaggio Barcellona Edition | October, 20,21

"Het Dorp is je thuis, waar dan ook." (Cit.)

Almogàver Brouwerij  |  Catalunya
Info
Alle informatie op een rijtje

Het Dorp van het Bier werd geboren in 2006 met de wil om, in een "magische moment" en (provocerend) in het midden van het land van de wijn, de bierbrouwerijen van twee landen, België en Italië, met elkaar te doen wedijveren.

Dertiende Editie
September, 7/9. 2018

De formule is altijd dezelfde voor de bezoeker: je koopt gewoon een glas en jetons voor de degustatie en je kan op weg op dit fantastische en vaak verrassende bierparcours. Dezelfde jetons (in het Bierdorp is er geen geld, maar wel jetons) worden gebruikt voor het tweede deel van het dorp: er is namelijk niet alleen bier maar ook eten van de beste kwaliteit, in allerlei smaken en bereid en opgediend door andere 'acteurs'.

Beerlist
#notjustafestival
Vorig jaar vloeide er maar liefst 8500 liter bier tijdens de drie dagen van Dorp van het Bier. Zij die er reeds bijwaren, hoeven we niet meer uit te leggen wat voor een ervaring het is. Voor iedereen is de belevenis anders. Iedereen beleeft Dorp van het Bier op zijn manier. Het is onmogelijk om de sfeer en sensaties te beschrijven in één alinea, getypt op het keyboard van een pc. Dit zou alleen maar onrecht aandoen aan hoe u het Dorp van het Bier kan ervaren!
Shortly

 • Free Entry
 • 2018 special edition Villaggio tasting glass 4€ | 1 Token = 1 euro
 • It is possible camping for free in the big garden area of the Festival.
 • Bus from Buonconvento to Festival (2km) from Coop Market Parking
 • Overnachting

  Het is mogelijk om gratis kamperen in de grote tuin van het Festival. In de omgeving van Buonconvento heb je een ruim gamma aan hotels ter beschikking en dit in alle categorieën. Wij kunnen gezien de grote opkomst echter niet zorgen voor slaapgelegenheid. Reservaties en onderhandelingen met het hotel moet je zelf doen.

  Wedstrijd Mo.Bi.

  In samenwerking met Mo.Bi. de zevende wedstrijd Homebrewers van het Bierdorp. Zondag 09 september komt de jury samen onder voorzitterschap van Kuaska (Lorenzo Dabove) voor de proclamatie van de winnaar. De eerste prijs is een verblijf van twee nachten voor twee personen in de B&B Cortewyle van Watou, te gebruiken tot 31 maart 2019.

  Degustatielabo Kuaska

  In het "Dorp van het Bier" zullen ook bierexperten aanwezig zijn. De uitbundige en deskundige Kuaska (Lorenzo Dabove, die we eensgezind beschouwen als de grootste biergoeroe in Italië). Voor de proeflabo's dient vooraf gereserveerd te worden, gezien de schaarse beschikbare plaatsen. Voor meer info en reserveringen : contacteer info@villaggiodellabirra.com

  #notjustafestival

  Het Dorp van het Bier is een evenement van 360°... dus: live muziek, baby parking, buskers, artistieke tentoonstellingen en zo veel meer. Baby Parking gratis, van 12u tot 18u

  Eten tijdens het Festival

  In het restaurant van het Dorp kan je genieten van een typish Belgisch menu waarin bier werd verwerkt (reserveren verplicht!). Op het festival zelf steken we de barbecue aan, kan je pastagerechten verkrijgen of kan je de kleine honger stillen met heerlijke hapjes als salami, pizza, kaas of Italiaanse ham.

  Tasting Rooms with Kuaska
  01

  Sabato 8 Settembre 14:30

  Kuaska introduce 3Fonteinen's Universe

  With the presence of the Master Armand Debelder with his special selection of 4 beers exclusive for the VillaggioCost 30€

  Boek
  02

  Sabato 8 Settembre ore 17:00

  New Entries part 1

  The exuberant Kuaska (Lorenzo Dabove, unanimously considered the greatest guru of beer in Italy) will be the "teacher"in the Tasting Rooms. You must book in advance due to the limited availability of seats. Tiny Rebel (UK), Dois Corvos (POR), Lo Vilot (CAT), O/O Brewing (SWE) , Thysted Brighus (DK), Pays Flamand (FRA). Mastrobirrai presenti. Costo 25€

  Boek
  03

  Domenica 9 Settembre ore 14:30

  New Entries part 2

  The exuberant Kuaska (Lorenzo Dabove, unanimously considered the greatest guru of beer in Italy) will be the "teacher"in the Tasting Rooms. You must book in advance due to the limited availability of seats. Scratch (USA), Redemption (UK), Jopen (NED), Malmö (SWE), Cool Head (FIN). Mastrobirrai presenti.

  Boek
  Ook dit jaar willen we jullie laten kennis maken met de brouwerijen die cultuur van artisanaal gebrouwen bier verrijken met hun kwalitatief hoogstaande bieren. Mensen die, in de eerste plaats ons hun warme menselijkheid hebben getoond de afgelopen jaren.

  Dorp van het Bier is niet enkel een beurs maar een echt festival dat opgestart is om onze vriendschap te vieren met vele Belgische brouwers. Door de jaren heen is die groep brouwers steeds uitgebreid, zoals gebeurt in echte vriendschappen. Onze selectie start bij die vriendschap, vergezeld van een grondige studie van de kwaliteit in de keuze van de bieren. Bieren, die zoals elk jaar een plezier zullen zijn om te degusteren!

  Stay tuned voor de 2018 editie

  Zij die er reeds bijwaren, hoeven we niet meer uit te leggen wat voor een ervaring het is. Voor iedereen is de belevenis anders. Iedereen beleeft Dorp van het Bier op zijn manier. Het is onmogelijk om de sfeer en sensaties te beschrijven in één alinea, getypt op het keyboard van een pc. Dit zou alleen maar onrecht aandoen aan hoe u het Dorp van het Bier kan ervaren. #villaggiodellabirra2018 to be #notjustafestival
  Photo Gallery
  "Speaking of civilization"

  Het Dorp van het Bier werd geboren in 2006 met de wil om, in een "magische moment" en (provocerend) in het midden van het land van de wijn, de bierbrouwerijen van twee landen, België en Italië, met elkaar te doen wedijveren. België, het embleem van een eeuwenoude traditie, en Italië waar het ambachtelijke bier een belangrijke 'wedergeboorte' kent. Het duurt vele maanden (en geduld!) om het te organiseren, maar wanneer het driedaagse festival eindigt, vertrekken we altijd met een beetje nostalgie, omdat we weten dat we nog 365 dagen zullen moeten wachten tot de volgende beleving.

  Door de jaren heen zijn we een internationale referentie geworden in de wereld van de bierfestivals. We nodigen dan ook enkel brouwerijen uit waarvan wij vinden dat zij met hun producten de wereld van artisanale bieren verrijken, maar die ons ook al blijk gegeven hebben van hun warme menselijkheid gedurende de jaren dat het festival bestaat.

  Edition 2018
  Testimonials
  Genuine Craft Beer Friends
  tim webb

  Bizarre, endearing, and throughly enjoyable!

  Tim Webb Taster, Beer Journalist
  lorenzo dabove

  Il perchè venire? Ma io ribalto la domanda..come si fà a non venire!

  Lorenzo Dabove Taster, Beer Journalist
  carl kins

  I recommend any beer lover the pilgrimage to Buonconvento

  Carl Kins Taster